Teraz jest sobota, 31 lipca 2010, 06:14

Autor/ka Wiadomość
 Tytuł: prawa policji
WiadomośćDodano: piątek, 26 lutego 2010, 14:54 
Witam,

jakis czas temu mialem taka oto sytuacje:
Wracając nocą ok 2 do domu na rowerze zostałem zatrzymana przez policje. Panowie powiedzieli mi ze podejrzewaja ze jestem nietrzezwy (oczywiscie bylem trzezwy). Nastepnie zabrali mnie na posterunek(oddalony o ok 2 km od miejsca w ktorym zostalem zatrzymany) w celu sprawdzenia zawartosci alkoholu. Po sprawdzeniu przeprosili i pozwolili wracac do domu. Oczywiscie o podwiezieniu na miejsce zatrzymania(nie mowiac juz ze do domu) nie bylo mowy wiec droga do domu dosc znacznie mi sie wydluzyla.

Mam takie pytanie do tej sytuacji:
Czy policja moze nas zatrzymywac w srodku nocy pod jakims bzdurnym pretekstem i nastepnie wywiesc nie wiadomo dokad?
Wg. mnie to powinni miec alkomaty ze soba..

Zgłoś tą wiadomość

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: prawa policji
WiadomośćDodano: czwartek, 4 marca 2010, 17:37 
Policjanci, ani inne służby, nie mogą być traktowani jak święte krowy.
Oczywiście policja jest potrzebna, ale często zapominają do czego zostali powołani.
Ale i tak z policją jest znacznie lepiej niż ze strażakami miejskimi - ludzie z kompleksami i szukajacy mozliwości udowodnienia wszystkim jacy to oni ważni.
Jestem porządną obywatelką, uczciwą, ciężko pracuje i płacę podatki. Niestety, w strażakach miejskich widzę swoich wrogów, którzy usiłują na każdym kroku pokazać swoja władzę - chyba nie tak powinno być... Moi znajomi też mają podobne zdanie. Strażacy często są agresywni, nieprzyjemni, zamiast pomóc, to tylko by się czepiali o wszystko. A jak trzeba rzeczywiście zainterweniować, to znikają, bo po co się brudna robota zajmować.
Uważam, ze coś takiego jak straż miejska jest kompletnie niepotrzebne. Zamiast tego powinni być policjanci - oczywiście odpowiednio dobrani i wyszkoleni, również w zakresie kultury osobistej.

A tak poza tym, to wszyscy powinni być równi. Za pobicie policjanta i za pobicie jakiejkolwiek innej osoby powinny być identyczne konsekwencje, bo dlaczego niby nie ? Przecież policjant to taka sama osoba jak każdy inny obywatel.

Zgłoś tą wiadomość

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: prawa policji
WiadomośćDodano: niedziela, 4 kwietnia 2010, 18:03 
chociazby dlatego nie ,ze policjant to przedstawiciel panstwa a kto podnosi reke na przedstawiciela panstwa podnosi reke na panstwo dlatego ci co atakuja policjantow powinni byc karani surowiej

Zgłoś tą wiadomość

Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl wiadomości nie starsze niż:  Sortuj wg  

Możesz rozpoczynać nowe wątki
Możesz odpowiadać w wątkach